RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Срні загрожує жорстке покарання за допінг: з'явилися подробиці

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна може отримати тривалу дискваліфікацію за вживання допінгу.

35-річному хорвату загрожує від одного до двох років відсторонення від футболу, навіть в тому випадку, якщо Срна доведе, що приймав заборонений препарат ненавмисно.

Рішення по дискваліфікації Срни може бути прийнято вже 29 вересня. До цього моменту у капітана "Шахтаря" є час, щоб надати свої пояснення.

"18 вересня він отримав повідомлення. Тепер у нього є десять днів, щоб пояснити, яким чином ця речовина потрапила в його організм. Якщо він не дасть пояснення або скаже, що пам'ятає, як це сталося, то його автоматичне усунення від будь-яких матчів на території Україна відбудеться 29 вересня. Теоретично він ще може зіграти в єврокубках, але УЄФА буде приймати рішення дуже швидко. Як тільки буде рішення національного антидопінгового центру, то в УЄФА на рішення підуть лічені дні", - повідомив в ефірі програми "Профутбол" координатор допінг-контролю чемпіонату України Максим Бецко.

"Покарання залежить від того, наскільки він сам визнає вину, як буде співпрацювати з органами, які будуть розслідувати цю справу, а також від того, якою буде його вина в прийомі цього препарату. Може, він і не знав, що приймає це, може, у нього є якісь вороги, або хтось радив йому це приймати. Але відповідальність він буде нести в будь-якому випадку, навіть якщо не знав, що приймав заборонений препарат. Якщо доведуть, що не було наміру використовувати препарат для отримання переваги над суперниками, то може бути якесь мінімальне покарання - рік або два", - також зазначив Бецко.

Нагадаємо, Срна раніше заявив, що тимчасово припиняє свої виступи за "Шахтар" і спробує довести свою невинність.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в "Шахтарі" зробили заяву щодо допінг-проби Срни.