RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Звернуться до інформатора: ФІФА шукає докази допінгу в російському футболі

ФІФА планує зв'язатися з інформатором Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорієм Родченковим в рамках розслідування про допінг у російському футболі.

Як повідомляє Championat.com з посиланням на британське видання The Mail on Sunday, в ФІФА хочуть отримати докази того, що російські футболісти були залучені в державну систему допінгу РФ.

Крім того, The Mail on Sunday акцентує увагу на фігурі президента Російського футбольного союзу Віталія Мутка: "Річард Макларен дав зрозуміти ФІФА, що Мутко був залучений в державну допінг-програму, проте той продовжує залишатися президентом РФС. На питання про це в ФІФА відмовилися від коментарів".

Відзначається, що за підсумками діалогу з Родченковим ФІФА вже не відбере у Росії право на проведення чемпіонату світу, проте нові дані негативно позначаться на турнірі.

Нагадаємо, раніше в доповіді незалежної комісії WADA під керівництвом Макларена повідомлялося про те, що як мінімум 34 російських футболіста, включаючи всіх, які входили в заявку команди на ЧС-2014, були залучені до державної допінг-програми.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Росії готують бойкот зимовій Олімпіаді.