RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ніхто їх не змушує: глава федерації біатлону пояснив, за чиї гроші Україна поїде на Кубок світу в Росію

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про те, за чиї гроші українська збірна поїде на етап Кубка світу в Тюмені, який відбудеться в березні, а також підкреслив, що питання можливої відмови від поїздки в Росію будуть вирішувати самі спортсмени.

Про це Бринзак розповів в ексклюзивному інтерв'ю "Апострофу".

"Ми готуємося до Олімпійських ігор і не думаємо ні про які бойкоти. Прийде час, прийде лютий, і тоді ми будемо думати. Це будуть вирішувати спортсмени. Кожен може висловити свою позицію - їхати чи не їхати. Ніхто їх не змушує, ніхто їм не забороняє. Є спорт, є змагання, якщо міжнародна федерація організовує і проводить змагання, якщо весь цивілізований біатлонний світ буде там виступати, то чому ми повинні відділятися від усіх?

Єдине, якщо ми туди поїдемо виступати, то ми вирушимо туди не за державні кошти. Це однозначно. А якщо не поїдемо, то не поїдемо. Ми це вирішимо після Олімпійських ігор. І кожен спортсмен буде сам приймати рішення. Це не буде вирішуватися адміністративним шляхом", - сказав Бринзак.

"Чому саме туди за приватні кошти? Знаєте, щоб не звинувачували, що ми за державні кошти веземо туди, а за ці гроші платяться податки тощо. Відразу розвинуть тему, а журналістам що ще треба... Це рішення федерації, ми знайдемо можливість. Якщо спортсмени захочуть взяти участь, забезпечимо їх, щоб не чіпати державні кошти, бюджет тощо", - також підкреслив глава ФБУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Бринзак розповів, на що Україні розраховувати на Олімпіаді-2018.