RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Президент федерації біатлону розповів, на що розраховувати Україні на Олімпіаді

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак поділився своїми очікуваннями перед Олімпіадою-2018, яка пройде в Південній Кореї з 9 по 25 лютого.

Про це Бринзак розповів в ексклюзивному інтерв'ю "Апострофу".

"Це біатлон - тут може бути 5 медалей, а може бути 5 четвертих місць. Все залежить від стартового номера, від погоди, від мастила лиж, від спортсмена, як він себе почуває функціонально, чи буде здоровий. Тут є стільки моментів, які впливають на результат, що зараз давати якісь прогнози нереально.

Бігтимуть ті, хто буде сильніший на той момент. На Олімпійських іграх вже будемо дивитися. У будь-якому випадку, всі будуть стартувати, будуть контрольні старти, будемо бачити їх стан. І у нас сьогодні є 6-7 дівчат, які взаємозамінні. І кожна може замінити іншу без втрати якості для результату. Ми готуємося до Олімпіади, щоб пік був там, тому побачимо, що буде навесні", - сказав Бринзак.

"Я думаю, що ми постараємося з цих чотирьох, які у нас є, зробити результат. Хоча це не так просто, тому що всі тренуються, всі хочуть, у всіх є умови. Можливо, навіть набагато краще, ніж у нас - і з оснащенням, і лижами, і парафинами. І ми намагаємося. Бачимо за деякими гонками, що у нас лижі погано працювали, як в останній гонці, в масовому старті. Є ще резерв, який треба використовувати, щоб показати наші кращі результати", - зазначив президент ФБУ.

Також Бринзак розповів про повернення і кондиції сестер Віти і Валі Семеренко: "Дуже раді, що повернулися сестри Семеренко. Було дуже важливо зрозуміти, чи можуть вони в повному обсязі пройти ту річну підготовку, враховуючи їх мотивацію, показати результат, який може давати нам шанс боротися за медалі. Ми вже бачимо, що це у них виходить. І Віта, і Валя зараз готові відсотків на 70, але вже ми знаємо, що вони можуть боротися. І ще є час, щоб привести їх у бойовий пік функціонального стану, який повинен припасти на лютий".

У чоловічої збірної, за словами Бринзака, існує проблема з короткою лавою запасних: "У Сергія Семенова невеликі проблеми є. Зараз розбираємося з його станом здоров'я. У нього виникли проблеми, які треба вирішувати. І, на жаль, в чоловічій команді коротка лава запасних, тому кожен спортсмен у нас на вагу золота, як кажуть, щоб ніхто не захворів, тому що якраз ми розраховуємо на цю четвірку, і вже п'ятого рівноцінного для заміни у нас, на жаль, сьогодні немає".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що українка упустила медаль на етапі Кубка світу з біатлону.