RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Список зростає: МОК прийняв жорстке рішення по ряду відомих російських спортсменів перед Олімпіадою-2018

Міжнародний олімпійський комітет не включив ще ряд відомих російських спортсменів до списку учасників Олімпіади-2018.

Як стало відомо "Чемпіонату", МОК не допустив до участі в Іграх в Пхенчхані відразу чотирьох російських хокеїстів. Це захисники Антон Бєлов і Михайло Науменков, а також нападники Сергій Плотніков та Валерій Нічушкін.

За інформацією ТАСС, не допущені і біатлоністи Олексій Волков та Євген Гаранічєв.

Також, як повідомив виконавчий директор Федерації санного спорту Росії Станіслав Тюрін, в список спортсменів, запрошених до участі в ОІ-2018, не були включені саночніци Тетяна Іванова та Вікторія Демченко.

"На сьогоднішній момент МОК не запросив цих спортсменок, але ми включимо їх в заявку на Ігри. Чекаємо пояснення МОК", - сказав Тюрін, додавши, що Іванова є лідером російської збірної і потенційної медалісткою Олімпіади.

Крім того, до участі в Олімпіаді не допущені російські фігуристи Ксенія Столбова і Іван Букін, які виступають в дуетах.

"Федерація фігурного катання на ковзанах Росії глибоко обурена необгрунтованим рішенням МОК, що нагадує провокацію з метою змусити російських спортсменів будь-яким шляхом відмовитися від участі в Іграх", - відзначили в офіційній заяві ФФККР.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше МОК не пустив на Олімпіаду-2018 найкращого біатлоніста і топ-лижника Росії, а також титулованого російського ковзаняра.