RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Срна покараний за допінг: названо термін відсторонення

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна дискваліфікований на 17 місяців за вживання допінгу. Дане рішення виніс Національний антидопінговий центр (НАДЦ).

Текст заяви по справі Срни наводить офіційний сайт Національного антидопінгового центру.

"За результатами тестування 22 березня 2017 в пробі спортсмена були виявлені нетипові показники компонентів ендогенного стероїдного профілю. В результаті додаткових аналізів встановлено, що проба містить екзогенні похідні дегідроепіандростерона, які включені в список заборонених речовин ВАДА на 2017 рік", - йдеться в заяві

"Срна визнав, що він порушив (ненавмисно) антидопінгові правила. Вивчивши джерело несприятливого результату аналізу, НАДЦ взяв до уваги пояснення Срни за обставинами, які передували тестуванню, і прийшов до висновку про відсутність значної провини або халатності спортсмена в цьому порушенні. Таким чином, НАДЦ застосував санкцію у вигляді 17-місячного відсторонення. З урахуванням положень пункту 10.11.1 АДП НАДЦ термін відсторонення обчислюється з дати забору проби, а саме з 22 березня 2017 року. Таким чином, спортсмен буде допущений до участі в змаганнях з 22 серпня 2018 року", - також повідомляє НАДЦ.

Також наголошується, що Срна зможе повернутися до тренувань з командою за два місяці до закінчення терміну відсторонення - з 22 червня.

Футболіст має право подати апеляцію на рішення НАДЦ до Спортивного арбітражного суду.

Нагадаємо, у зв'язку з позитивною допінг-пробою Срна призупинив виступи за "Шахтар" у вересні минулого року.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що "Шахтар" у вольовому стилі обіграв "Рому" в Лізі чемпіонів.