RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Заворушень не буде: в Україні розповіли, чи варто побоюватися росіян на фіналі ЛЧ-2018 в Києві

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков висловив думку, що Україні не варто побоюватися приїзду російських уболівальників на фінал Ліги чемпіонів до Києва.

РЕАЛ - ЛІВЕРПУЛЬ: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ МАТЧУ

Про це Франков заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Чесно кажучи, думаю, приїзд російських уболівальників ніяк не вплине на ситуацію. По-перше, у них же на лобі не написано, що вони з Росії: розмовляють вони на тій же російській мові і навряд чи вони приїдуть сюди з метою влаштовувати якісь диверсії. Так що я не передбачаю жодних неприємностей з цього приводу.

Випереджаючи ваше запитання з приводу можливих неприємностей з фанатами взагалі, я скажу, що на фіналі Ліги чемпіонів це нереально, тому що тут немає фан-секторів. Всі квитки розподіляються по лотереях, за квотами і так далі, тому практично неможливо створити фан-сектор або якусь організовану групу, яка може влаштувати безлади", - сказав Франков.

Також журналіст висловився про те, що деяких російських журналістів можуть не пустити на фінал.

"Є законодавство України. Безумовно, якщо знайдуть неправильні позначки в паспорті, то... Але, наскільки я знаю, всі росіяни попереджені і озброєні. Нещодавно читав матеріал про те, що якщо хочеш поїхати на Лігу чемпіонів до Києва, ти ні в якому разі не повинен визнаватися, що відвідував Крим по російському паспорту. А оскільки наша база даних не може це перевірити, то якщо ти не дуже публічна особа, жодних проблем у перетині російсько-українського кордону у тебе не виникне. Може бути, я в даному випадку ображаю наші силові структури, але ось таке я прочитав", - зазначив Франков.

Більше читайте на "Апострофі": Україна обганяє Росію за сумою футбольних досягнень, а куди далі? - відомий журналіст.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що Франков розкритикував суддівство Ліги чемпіонів.