RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії жорстко розкритикували футболістів за отримання нагород за підсумками ЧС-2018

Футболісти збірної Росії отримали звання Заслужених майстрів спорту (ЗМС) за виступ на чемпіонаті світу-2018, і це викликало шквал критики з боку спортсменів з інших видів спорту.

"Якийсь дивне-різне у нас в країні ставлення до досягнень спортсменів! Кому-то, щоб отримати звання заслуженого майстра спорту, потрібно виграти чемпіонат світу або стати призером Олімпійських ігор, а хтось отримує лише за вихід в 1/4 фіналу!

Мені шкода, що звання ЗМС знецінюють. За наш золотий ЧС-2010 не всі гравці нашої команди отримали ЗМС, списали на те, що вони гравці не основного складу, але ми ж команда!" - написала дворазова чемпіонка світу з волейболу Катерина Гамова в своєму Instagram.

"Значок ЗМС дається в Росії за 1-3 місце в Олімпійських іграх і за 1-е місце на чемпіонаті світу. Але ніяк не за вихід в 1/4 фіналу. Хлопці-футболісти тут ні при чому, ще раз повторю ці слова. Вони зіграли добре. Стрибнули вище голови! Молодці! Але! Всьому є своя ціна і міра.

Так, цей значок толком не дає жодних привілеїв по життю, але це найвища нагорода в спорті, і, впевнений, кожен спортсмен в Росії мріє її отримати! А найвища нагорода не може бути за 8-е місце. Значок ЗМС особисто для мене втратив свою цінність", - написав в Instagram чемпіон світу і переможець Олімпійських ігор по волейболу Дмитро Мусерський.

"Я теж олімпійський чемпіон, і у мене теж немає орденів. Я не можу дивуватися з цього приводу. Вибирали такого президента, ось і пожинайте плоди", - заявив знаменитий тенісист Євген Кафельников в інтерв'ю Sport24.ru.

На ЧС-2018 Росія дійшла до стадії 1/4 фіналу, де в серії пенальті програла Хорватії. Це досягнення стало кращим в історії російського футболу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що наставник збірної Росії Станіслав Черчесов потрапив в число претендентів на звання кращого тренера року за версією ФІФА.