RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Путін зробив несподівану заяву про допінг у російському спорті

Президент Росії Володимир Путін під час прес-конференції повідомив, що російські спортсмени дійсно вживали допінг, але владні структури не мають відношення до цього.

"По-перше, в значній мірі ми самі винні в тій ситуації, яка створилася. Тому що застосування допінгу було. Інша справа, що нам намагаються нав'язати тезу про те, що це було на державному рівні, але це не так, цього ніколи не було і ніколи не буде. Робота по боротьбі з допінгом проведена колосальна, але проблема до кінця не вирішена", - сказав Путін.

Нагадаємо, що в 2016 році канадський професор Річард Макларен опублікував доповідь про багаторазові випадки вживання допінгу російськими спортсменами. Його дані в основному ґрунтувалися на свідченнях екс-директора російського "антидопінгового центру" Григорія Родченкова, який був змушений емігрувати в США. За словами Родченкова, в Росії існувала спеціальна допінгова програма з метою забезпечення високих результатів спортсменів.

В результаті МОК відсторонив Олімпійський комітет Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що австрійська поліція звинуватила російських біатлоністів в порушенні антидопінгових правил в 2017 році.