RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Довго всіх обманювала: шведська спортсменка завершила кар'єру через незвичайну причину

Шведська гандболістка Луїза Санд прийняла рішення завершити кар'єру у віці 26 років, так як відчуває себе не в своєму тілі.

Про рішення завершити кар'єру спортсменка повідомила в своєму Instagram, а свої мотиви пояснила в коментарі шведським ЗМІ.

"Я народилася в чужому тілі. Я розумію, що те, про що я говорю, звучить дивно. Можливо, було б простіше брехати. Але я і так занадто довго всіх дурила. Попереду на мене чекає важкий час, але я на 100% впевнена, що відчую себе краще. Я завжди відчувала себе як Луї Санд, а не Луїза Санд. Я більше не має наміру ходити і ненавидіти себе через дискомфорт, який я відчуваю через своє тіло", - сказала Санд.

"Я знаю, що, можливо, зіткнуся зі знущаннями і ненавистю. Але мені все одно, подобаюся я вам чи ні. Найважливіше для мене - це те, що я нарешті можу бути собою", - додала Санд.

Спортсменка також заявила, що буде приймати гормональні препарати, а рішення про зміну статі поки не прийняла. Санд також уточнила, що лікарі діагностували у неї гендерну дісфорію. При цьому стані людина не може повністю прийняти свій гендерний статус.

На професійному рівні Санд виступала з 2011 року. Її останньою командою стала французька "Флері". Також на її рахунку більше ста матчів за збірну Швеції.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Росії знайшли дивне пояснення невдачам хокеїстів.