RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Українець встановив світовий рекорд, підкоривши Ла-Манш: опубліковано відео

Український паралімпієць Олег Іваненко встановив світовий рекорд, перепливши протоку Ла-Манш довжиною в 62 км за 18 годин безперервного плавання. Заплив розпочався 1 серпня о 12:00 і завершився 2 серпня близько 6:00.

Про це Іваненко повідомив у своєму Facebook.

"Друзі! Вітаю вас з нашою спільною перемогою! Є рекорд світу! Ла-Манш підкорений! І можна сказати, що навіть двічі. За 18 годин безперервного запливу я подолав 62 кілометри. А це майже в два рази більше ніж передбачалося, якби ми пливли по прямому курсу. Але через сильні течії і вітер довелося йти галсами. Звідси і вийшла така збільшена протяжність запливу", - написав Іваненко.

Також українець повідомив, що вночі температура повітря знизилася майже до 12 градусів, але він, незважаючи на хвилі і сильний вітер, продовжив плисти. Іваненко не доплив всього вісім кілометрів до французького берега, так як через відлив потрапив у сильну течію, і був змушений повернутися в англійський порт.

"Дякую вам всім за підтримку! Вона мені давала сили. I ми разом перемогли. Слава Україні!", - додав українець, звертаючись до фанатів.

Під час запливу Іваненко супроводжувало судно з командою, яка контролювала стан спортсмена.