RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Спорт

Новини

22 вересня

Всі новини

Чого чекати від "Динамо" в Лізі чемпіонів: про що говорить історія

У вівторок, 13 серпня, київське "Динамо" зіграє матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з бельгійським "Брюгге". Для виходу в наступний раунд турніру "біло-синім" необхідно відіграти гандикап в один м'яч, який віце-чемпіон України пропустив у першій зустрічі.

Для "Динамо" це не перший випадок, коли в матчі-відповіді доводиться надолужувати згаяне в першій грі. Згадаймо, як кияни справлялися з цим завданням раніше у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Сезон-1996/97. Перший раунд. Перший матч.

"Рапід" Відень - "Динамо" Київ - 2:0

Матч-відповідь.

"Динамо" Київ - "Рапід" Відень - 2:4

Матч-відповідь почався для киян дуже непогано. Вже на 6-й хвилині Юрій Калитвинцев вивів чемпіона України вперед. Однак все в цьому протистоянні стало ясно ще до кінця першого тайму, коли у ворота Олександра Шовковського влетіло три м'ячі. Після перерви "Динамо" вдалося забити ще раз - Юрій Максимов встановив остаточний рахунок матчу.

Сезон-1998/99. Другий раунд. Перший матч.

"Динамо" Київ - "Спарта" Прага - 0:1

Матч-відповідь.

"Спарта" Прага - "Динамо" Київ - 0:1, по пен. - 1:3

Матч-відповідь увійшов в історію київського клубу. Після виходу у попередньому сезоні у чвертьфінал турніру "Динамо" вважалося беззаперечним фаворитом в цій парі. Однак чеському чемпіону вдалося створити сенсацію в Києві.

У матчі-відповіді гостям не вдавалося забити вкрай необхідний гол аж до 88-ї хвилини, коли м'яч у воротах "Спарти" опинився після рикошету від її ж гравця Петра Габріела. А в серії пенальті феномально зіграв Шовковський, який відбив три удари господарів.

У тому ж сезоні кияни дійшли до півфіналу Ліги чемпіонів, де поступилися "Баварії" (3:3, 0:1).

Сезон-2004/05. Третій раунд. Перший матч.

"Динамо" Київ - "Трабзонспор" Трабзон - 1:2

Матч-відповідь.

"Трабзонспор" Трабзон - "Динамо" Київ - 0:2

Кияни досить несподівано поступилися в першому домашньому матчі турецькому клубу з рахунком 1:2. Проте, в матчі-відповіді "Динамо" вдалося взяти реванш завдяки голам Горана Гавранчича і Діого Рінкона і вийти в групову стадію Ліги чемпіонів.

Сезон-2011/12. Третій раунд. Перший матч.

"Динамо" Київ - "Рубін" Казань - 0:2

Матч-відповідь.

"Рубін" Казань - "Динамо" Київ - 2:1

У протистоянні з казанським клубом все було вирішено практично в першому матчі. Відіграти два м'ячі у команди Курбана Бердиєва в ті роки не змогла б, мабуть, будь-яка команда світу. Це підтвердить знаменита "Барселона" Хосепа Гвардіоли, яка двома сезонами раніше в іграх з "Рубіном" набрала очко і забила лише один м'яч. "Динамо" змогло лиш забити гол престижу. Зробив це вже в самому кінці гри Олег Гусєв.

Сезон-2018/19. Плей-офф раунд. Перший матч.

"Аякс" Амстердам - "Динамо" Київ - 3:1

Матч-відповідь.

"Динамо" Київ - "Аякс" Амстердам - 0:0

У минулому сезоні дорогу киянам на шляху в групову стадію Ліги чемпіонів перейшов "Аякс", який у підсумку став головним відкриттям турніру. Після поразки в гостях "Динамо" так і не змогло забити хоча б гол супернику в Києві і відродити інтригу в протистоянні.

Таким чином, з п'яти протистоянь у кваліфікації ЛЧ, коли кияни програвали перший матч, їм вдавалося пройти далі у двох випадках. Сподіваємося, що вже завтра ця цифра збільшиться до трьох перемог.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що іспанський хавбек "Динамо" пообіцяв камбек у матчі-відповіді з "Брюгге".