RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Заява Ракицького викликала бурю емоцій серед футболістів та експертів: хто що говорить

Український футбольний світ емоційно відреагував на рішення захисника "Зеніта" Ярослава Ракицького завершити виступи за національну збірну України.

Відомий наставник Ігор Гамула вважає, що футболіст прийняв рішення через політичну ситуацію.

"Ракицький міг би принести багато користі збірній України і всьому українському футболу. Коли поруч з молоддю є досвідчені футболісти, то вона стає більш впевненою, стає краще і краще. Ситуація змусила прийняти його таке рішення. Ніхто його засуджувати не буде, це його особисте рішення . Я думаю, що збірна України втратила більше, ніж сам Ракицький", - сказав тренер.

У свою чергу захисник збірної Олександр Зінченко написав під постом Ракицького в соціальній мережі слово "Легенда", після чого десятки футбольних уболівальників напали на гравця "Манчестер Сіті". Люди вважають, що Ракицький міг не переходити в чемпіонат Росії і зараз би продовжував грати за збірну.

Тим часом відомий експерт Євген Левченко також погодився з думкою, що футбол - це політика. З цієї причини у Ракицького немає шансів повернутися в збірну України.

"У мене немає ніяких претензій до футболіста Ракицького. Я впевнений - він сильний захисник. Але в даній ситуації мені абсолютно зрозуміло, як будується збірна України. І в ній немає місця Ракицькому. І так, футбол - це політика. Удачі, Ярик, це був твій усвідомлений вибір", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, що в цього в складі збірної України Ракицький зіграв 54 матчі і забив 4 м'ячі. В "Зеніт" він перейшов в січні поточного року з "Шахтаря".