RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В "Шахтарі" зробили гучну заяву про расистському скандалі на матчі з "Динамо"

Прес-служба донецького "Шахтаря" виступила із заявою щодо расистського інциденту на матчі 14-го туру чемпіонату України з "Динамо" (1:0). У другому таймі півзахисник "Шахтаря" Тайсон у відповідь на расистські вигуки показав фанатам "Динамо" середній палець. Арбітр призупинив гру на кілька хвилин, а потім показав бразильцеві червону картку.

Заява "Шахтаря" наводиться на офіційному сайті клубу.

"ФК "Шахтар" виступає категорично проти будь-яких проявів расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості. Не може бути ніякого виправдання тим, хто завдає образи, грунтуючись на кольорі шкіри, релігійних або політичних переконаннях. Така поведінка неприпустима в цивілізованих країнах і футбольних чемпіонатах. УЄФА застосовує найсуворіші санкції до тих клубів і асоціацій, чиї вболівальники проявляють расизм на матчах.

ФК "Шахтар" велика футбольна сім'я, якій такі принизливі інциденти приносять біль і розчарування. Ми засуджуємо подібну поведінку глядачів, завжди будемо виступати в підтримку і захист наших гравців. Закликаємо футбольні органи, клуби зупинити расизм на стадіонах", - йдеться в заяві клубу.

Завдяки перемозі "Шахтар" збільшив відрив від "Динамо" до 13 очок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українського футболіста серйозно покарали за расизм.