RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Вибіркове правосуддя: Динамо виступило з гучною заявою через покарання за расизм

У київському "Динамо" прокоментували рішення контрольно-дисциплінарного комітета української асоціації футболу про покарання клубу за поведінку вболівальників у матчі 14-го туру чемпіонату України з донецьким "Шахтарем" (0:1).

Заява прес-служби "Динамо" наводиться на офіційному сайті клубу.

"Зазначене рішення є яскравим прикладом вибіркового футбольного правосуддя, оскільки воно було прийнято всупереч принципам повноти, об’єктивності та всебічності розгляду справ і в порушення усталеної дисциплінарної практики органів УАФ та УЄФА".

Кияни підкреслюють, що покарання винесено до того, як було завершено розслідування подій на стадіоні. Крім того, "Динамо" не отримало матеріали по матчу від "Шахтаря" і телеканалу "Футбол", який транслював поєдинок.

"Досі не закінчено розслідування кримінального провадження за фактами подій на ОСК "Металіст", що унеможливлює визначення винуватості або невинуватості осіб – ймовірних порушників.

На наші неодноразові усні та письмові запити на адресу команди-господаря матчу та офіційного телемовника ТРК "Футбол" щодо надання відео- та аудіоматеріалів матчу, жодних відповідей не надійшло. До того ж при розгляді справи КДК УАФ проігнорував дану аргументацію нашого клубу та відмовив у клопотанні про витребування доказів, чим грубо порушив принцип повноти розгляду".

У київському клубі заявили про намір оскаржити рішення КДК УАФ найближчим часом, щоб домогтися об'єктивного вердикту.

"Безсумнівно, таке неправомірне рішення буде оскаржене нашим клубом у визначені регламентні строки. Це буде зроблено з єдиною метою – встановлення істини в цій непростій справі, оскільки неможливо прийняти об’єктивне рішення про винуватість або невинуватість клубу та інших осіб без повного та всебічного розслідування обставин інциденту".

Нагадаємо, скандал в матчі між "Шахтарем" і "Динамо" розгорівся на грунті вигуків уболівальників на адресу капітана "гірників" Тайсона. У відповідь на це футболіст показав фанатам середній палець. Арбітр призупинив матч на кілька хвилин, а відразу після відновлення гри показав Тайсону червону картку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що "Шахтар" покараний за російську мову під час матчу з "Динамо".