RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Спорт

Новини

21 вересня

Всі новини

Немає грошей на зарплати: іменитому супернику "Динамо" загрожують серйозні проблеми

Економіст Марк Сіріа проаналізував фінансові можливості "Барселони" і прийшов до висновку, що каталонський клуб чекають непрості часи.

Слова Сіріа наводить AS.

"Зараз клуб використовує кошти 30-річного кредиту, який був узятий для поліпшення клубної інфраструктури. В даний час "Барселона" перевищує стелю зарплат, так як клубу потрібно закривати зарплатну відомість. Банк, який видав кредит, позитивно ставиться до даного рішення клубу, так як отримує відсоток від позики від 3 до 4 відсотків. Але якщо "Барселона" не заплатить, то у неї можуть виникнути проблеми. Це інвестиційний банк, тому санкції за неустойку можуть бути набагато більш жорсткими, ніж у звичайного банку. Що зажадає банк для розрахунку? Активи клубу? Стадіон? Керівництво "Барселони" має щось зробити, щоб виправити цю ситуацію. Їм явно потрібно знайти більш дешеве рішення для реконструкції стадіону.

Пандемія коронавирусу не вплинула на фінанси "Барселони" в тій мірі, як каже керівництво клубу. До пандемії борги клубу становили 740 мільйонів євро, а зараз - вже 820 мільйонів. Справа в тому, що в "Барселоні" найбільша зарплатна відомість в світі і коронавірус тут ні до чого. У клубу вже немає грошей на зарплату", - сказав Сіріа.

Нагадаємо, що "Барселона" є суперником київського "Динамо" по Лізі чемпіонів.

Раніше повідомлялося, що зірка "Барселони" влаштував скандал в Південній Америці.