RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Відправили на аборт заради медалі: відома спортсменка розповіла дику історію часів СРСР

Радянська і російська біатлоністка і лижниця Анфіса Резцова розповіла, як в 1988 році її змусили зробити аборт перед Олімпійськими іграми.

Слова спортсменки призводить Sports.ru.

"Вона вагітна, але нам потрібні медалі - вона не повинна народжувати", - це виходило від тренерів. У Москві зустрів діспансерскій мікроавтобус з червоним хрестом. Я не здогадувалася, що народжувати мені не дадуть. Гінеколог сказала - обговорюйте з чоловіком. Прийшла до нього. Він: як ти вирішиш, так і буде. Але що значить, я вирішу? Сім'я-то одна. Я вирішу, а ти потім будеш жити з моєю медаллю, але без дітей? Перед іконою кажу - так і було. Коли у нас не виходило завести дитину, я на нього провину не клала. Але коли він мені сказав: як ти вирішиш... Відповідальність на себе не взяв. Рішення приймала я, прийшла в Спорткомітет: згодна на аборт, але дайте на квартиру - ми живемо у батьків. Нам дали двушку в Хімках, ще до Олімпіади. А потім господь подарував мені чотирьох прекрасних дочок", - сказала Резцова.

Спортивна кар'єра Резцової тривала з 1985 по 2000 роки. На Олімпіаді-1988 вона стала олімпійською чемпіонкою з лижних гонок, а з 1985 по 1999 тричі в цьому виді спорту вигравала золоті медалі чемпіонату світу. У біатлоні Резцова двічі ставала олімпійською чемпіонкою, а на чемпіонаті світу одного разу стала срібною призеркою.

Через кілька років після завершення кар'єри Резцова зізналася, що вживала допінг.

Раніше повідомлялося, що італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про свою мрію.