RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Вперше таке бачу: легенда українського біатлону заявила про скандал на чемпіонаті світу

Легендарна українська біатлоністка Олена Підгрушна розповіла про скандальну ситуацію, яка сталася під час змішаної естафети на чемпіонаті світу. За словами українки, шведка Ханна Еберг, з якої вона боролася за третє місце, кілька разів виштовхувала її з траси.

Про це Підгрушна заявила в інтерв'ю biathlon.com.ua.

"Коли пішла друга половина кола, я почала обходити Еберг по правому боку траси. Але вона, побачивши мене праворуч, почала зміщуватись в сторону, виштовхуючи мене в "свіжак" (Свіжий, невкатаний сніг – прим.), а іноді навіть в кущі. Те, що я кричала "Хоп, хоп!", не мало жодної реакції, і щойно вона бачила, що я її обганяю, то просто підрізала – так було кілька разів. Це – абсолютно неспортивна поведінка, і, відверто кажучи, за двадцять років в спорті, я таку наглість і хамство бачила вперше.

Після того на останній підйом я вже пішла за нею, потім на спуск, лижі чудово котили, і навіть не зважаючи на те, що я знов вийшла в "свіжак", почала шведку обганяти, фактично вирівнялась, і в цей момент вона просто почала переставляти лижі поміж моїх! Я мало не впала, і, зрозуміло, що рух був заблокований. Виходячи на фініш, я вже намагалась обійти то справа, то зліва, але історія повторювалась знов і знов: вона зміщувалась то правіше, то лівіше, повністю перекриваючи будь-які мої маневри. Повторюсь, це – абсолютно неприпустима поведінка в спорті, і я вважаю, що таких спортсменів потрібно покарати", - сказала українка.

В результаті Еберг фінішувала на третьому місці, випередивши Підгрушну на 0,5 секунди.

34-річна Підгрушна є однією з найтитулованіших біатлоністок в історії України. Вона ставала олімпійською чемпіонкою, завойовувала золоту медаль чемпіонату світу, а також виграла п'ять золотих медалей чемпіонату Європи. Крім того, Підгрушна ставала чемпіонкою світу в літньому біатлоні на роликових лижах.

Раніше повідомлялося, що Підгрушна поділилася думкою про високі заробітки професійних спортсменів.