RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Свято на могилах: у Німеччині закликали бойкотувати чемпіонат світу з футболу

Німецькі вболівальники звернулися до Німецького футбольного союзу (DFB) із закликом бойкотувати чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в 2022 році в Катарі через масову загибель робітників при будівництво інфраструктури.

Заява наводиться на сайті Profans.

"Нам давно відомо про нелюдські умови при будівництві інфраструктури чемпіонату світу з футболу в Катарі. Робітники-мігранти змушені заробляти свою надзвичайно мізерну заробітну плату в умовах експлуатації і відсутності безпеки праці. Вони не тільки живуть в недостойних умовах, але і де-факто є рабами, їм навіть не дозволяється повернутися на батьківщину без дозволу роботодавця. ЗМІ повідомили про 6700 загиблих робітників-мігрантів на будівельних майданчиках чемпіонату світу станом на середину лютого. Там кожні сім годин вмирає робочий.

Ми прекрасно знаємо, що багато любителів футболу з нетерпінням чекають матчів за участю збірної Німеччини. Ми розуміємо, що чемпіонат світу є для спортсменів головним моментом в їх кар'єрі. Ми фанати футболу і любимо цей вид спорту. Але немає нічого, що могло б виправдати порушення прав людини в Катарі. ProFans на стороні тих, хто вважає бойкот цього чемпіонату світу неминучим. Ми закликаємо DFB відмовитися від участі в чемпіонаті світу в Катарі. Пишне футбольне свято на могилах тисяч робітників-мігрантів - участь в ньому було б кінцем етики та гідності. Ми відвертаємося від цього. Футбол - це більше, ніж просто гра. Футбол - це також корпоративна і соціальна відповідальність. Ми впевнені, що за прикладом Німеччини підуть і інші. Якщо DFB хоче зберегти хоч трохи довіри до себе, вони повинні скасувати участь в цьому турнірі, і негайно!" - йдеться в заяві.

Чемпіонат світу в Катарі відбудеться з 21 листопада по 18 грудня 2022 року.

Раніше повідомлялося, що став відомий календар матчів збірної України у відбірковому турнірі ЧС-2022.