RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вперше за 7 років: у Іспанії визначився футбольний чемпіон

Чемпіоном Іспанії з футболу вперше за останні сім років став мадридський "Атлетіко".

"Атлетіко" завоював чемпіонський титул в заключному турі національного чемпіонату, випередивши на два очки мадридський "Реал".

Після 37 турів "Атлетіко" на два очки випереджав "Реал", але поступався конкуренту за особистими зустрічами. Тому "матрасникам" потрібно було в 38-му турі обов'язково перемагати "Вальядолід", щоб не залежати від результату паралельного матчу між "Реалом" і "Вільярреалом".

Обидва претенденти на титул невдало почали свої матчі. І "Атлетіко", і "Реал" пропустили голи першими і до перерви програвали з рахунком 0:1. До середини другого тайму "Атлетіко" забив два м'ячі і повів в рахунку, а "Реал" продовжував програвати. У кінцівці зустрічі королівський клуб зумів дотиснути "Вільярреал" і переміг з рахунком 2:1, але "Атлетіко" втримав переможний рахунок і завоював титул.

"Атлетіко" став чемпіоном в 11-й раз у своїй історії і поступається за цим показником лише "Реалу" (34) і "Барселоні" (26).

Третє місце зайняла "Барселона", четвертою стала "Севілья". Таким чином, в Лізі чемпіонів в наступному сезоні виступлять "Атлетіко", "Реал", "Барселона" і "Севілья". До Ліги Європи потрапили "Реал Сосьєдад" і "Бетіс", а в Лізі конференцій зіграє "Вільярреал".

Раніше повідомлялося, що в Італії вперше за 10 років змінився футбольний чемпіон.