RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Автогол воротаря вирішив долю битви за Лігу чемпіонів в чемпіонаті Англії

У чемпіонаті Англії за підсумками заключного, 38-го туру, визначилися команди, які завоювали путівки в Лігу чемпіонів.

Чемпіон країни "Манчестер Сіті" і "Манчестер Юнайтед", який посів друге місце, раніше вже гарантували собі путівки до головного клубного турніру Європи, а на дві путівки, що залишилися, претендували три клуби. Після 37 турів "Челсі" з 67 очками посідав третє місце, четвертим був "Ліверпуль" (66), п'ятим - "Лестер" (66). "Ліверпуль" мав невелику перевагу перед "Лестером", так як мав кращу різницю забитих і пропущених м'ячів.

"Лестер" грав з "Тоттенгемом" і першим з претендентів на Лігу чемпіонів відкрив рахунок. Незабаром свій гол забив "Ліверпуль", який зустрічався з "Кристал Пелас", а "Челсі" в кінцівці першого тайму пропустив гол у поєдинку з "Астон Віллою". В кінці першого тайму "Тоттенгем" зрівняв рахунок у грі з "Лестером" і команди пішли на перерву за нічийного рахунку. Таким чином, за підсумками перших таймів позиція клубів була наступною - на третьому місці "Ліверпуль" з 69 очками, а далі йшли "Челсі" (67) і "Лестер" (67).

На початку другого тайму "Лестер" забив другий гол "Тоттенгему" і вийшов на четверте місце, випередивши "Челсі". Але на 76-й хвилині гол у свої ворота забив воротар "Лестера" Каспер Шмейхель і цей епізод став вирішальним. Після цього гравці "Тоттенгема" перехопили ініціативу, забили ще два голи і перемогли з рахунком 4:2. "Ліверпуль" у другому таймі забив другий гол у ворота "Кристал Пелас" і впевнено довів матч до перемоги - 2:0. "Челсі" в результаті поступився "Астон Віллі" (1:2), але втримався на четвертому місці завдяки невдачі "Лестера".