RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Платить УЄФА: на травмі Бєсєдіна "Динамо" націлене заробити 3,6 млн євро

Згідно з правилами УЄФА, "Динамо" отримає грошову компенсацію за травму нападника збірної України Артема Бесєдіна. У подібних випадках, коли футболіст травмується в матчі турніру і вибуває на термін понад 28 днів, компенсація УЄФА передбачається в розмірі близько 20 000 євро за один "день відновлення".

Про це повідомляє Sportnews.

ЗМІ припустили, що саме тому лікар ФК "Динамо" і офіційний сайт клубу розпочали 30 червня активно інформувати про травму Бєсєдіна.

"Зокрема, головний лікар київського "Динамо" Андрій Шморгун заявив, що Бєсєдіну на відновлення знадобиться близько 6 місяців, хоч сам медик зараз не в Києві (на зборах в Швейцарії) і участь в обстеженні футболіста не приймав", - нагадують "Вести".

Пізніше про травму Бєсєдіна висловився і президент ФК Ігор Суркіс.

"Артем, ти - не один! Ми всі - тренери і партнери, персонал клубу та вболівальники - будемо чекати твого повернення до ладу. Чекати стільки, скільки буде потрібно", - сказав він на сайті "Динамо".

Лікарі, які безпосередньо обстежили футболіста, дали більш оптимістичний прогноз по відновленню гравця: від 3 місяців до 6 місяців - тобто, не виключили, що він може видужати раніше, ніж через півроку, анонсованих "Динамо".

"Якщо Бєсєдін буде відновлюватися 6 місяців, то київський ФК отримає за це від УЄФА 3,6 млн євро. Сам гравець на ці гроші зможе претендувати тільки, якщо відповідне рішення прийме керівництво клубу. Поки про це заявлено не було", - зазначають журналісти.

Нагадаємо, за результатами обстеження у травмованого під час матчу зі Швецією нападника збірної України Артема Бєсєдіна виявлено частковий надрив хрестоподібних і бокових зв'язок, а також серйозне пошкодження відростка великогомілкової кістки. Футболіста травмував захисник збірної Швеції Маркус Даніельссон.