RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Чехія пообіцяла Тимановській захист і візу: легкоатлетка відмовилася повертатися у Білорусь

Чехія запропонує візу білоруській легкоатлетці Крістіні Тимановській, яку насильно намагаються вивести з Олімпіади в Японії через критику керівництва, щоб уникнути примусового повернення на батьківщину. На даний момент вона відмовляється їхати до Білорусі через дзвінки з погрозами.

Про це повідомляє чеське видання Novinky.cz.

Так, 24-річна Тимановська мала пробігти в понеділок 200-метрову дистанцію, але 1 серпня білоруська команда відвезла її в аеропорт. У відкритому листі глава Національного агентства спорту Чехії Філіп Нойссер закликав свій уряд допомогти. Він зазначив, що якщо вони дадуть притулок, то атлетка зможе приїхати в країну з урядовою спецпропозицією.

За словами чеського міністра закордонних справ Якуба Кулханека, країна готова допомогти і пропонує дівчині візу для в'їзду на територію за погодженням з прем'єр-міністром і міністром внутрішніх справ.

"За погодженням з прем'єр-міністром і міністром внутрішніх справ ми пропонуємо їй візу для в'їзду на територію, щоб вона могла подати заявку на міжнародний захист разом з нами. Наше посольство в Токіо також готове допомогти", - написав Кулханек в Twitter.

Нагадаємо, Крістіна Тимановська різко розкритикувала білоруське спортивне керівництво, яке поставило її участь у естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Деякі ЗМІ повідомляють, що ця організація повністю контролюється сім'єю Олександра Лукашенка, зокрема - його сином Віктором.

Тимановську зняли зі змагань нібито у зв'язку "з емоційно-психологічним станом", однак вона цю інформацію спростувала.