RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ми з росіянками найкращі подружки: українські медалістки Олімпіади "відзначилися" дивною заявою

Українки Анастасія Савчук і Марта Федина, які на Олімпійських Іграх в Токіо завоювали бронзу в артистичному плаванні, розповіли про відносини з російськими синхроністками Світланою та Світланою Колесніченко, котрі завоювали золото.

Про це повідомляє видання "Чемпіонат"

"Спорт не відноситься до політики, і на змаганнях ми завжди підтримуємо один одного. У нас взагалі в принципі нема жодних проблем. Ми всі один одного поважаємо і розуміємо, наскільки старанно кожен з нас працює, щоб сюди потрапити. Підтримуємо один одного і вітаємо з кожної медаллю", - заявила Савчук.

"Ми з росіянками найкращі подружки. Мені це дуже приємно. Коли я була маленькою, дивилася на них по телевізору. У нас все дуже по-доброму, ми вітали їх з перемогою, тому що ми розуміємо, чого це коштує", - сказала Федина.

А поки українські спортсменки розповідають про те, що спорт - поза політикою, нагадаємо, що коли Ярослав Ракицький перейшов з донецького "Шахтаря" в російський "Зеніт", він був виключений зі списків збірної України з футболу.

Також нагадаємо, що один з кращих тенісистів України Сергій Стаховський заявив, що з спорт не існуватиме без політики, тому він відмовився від спілкування з російськими ЗМІ.

Свого часу відмовився спілкуватися з російськими пропагандистськими ЗМІ і український гімнаст Олег Верняєв, коли ті перебрехали слова українських олімпійців.

"Апостроф" також повідомляв, що спортсменам з РФ дали рекомендації, як відповідати на незручні запитання на Олімпіаді. Наприклад, на запитання: "Чий Крим?", потрібно казати: "Спорт має залишатися поза політикою". Таким чином, українські спортсменки дали відповідь за російським "темником".