RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Нарешті маємо "золото": результати українців на Олімпіаді 4 серпня

У середу, 4 серпня, великий медальний день України на Олімпійських іграх в Токіо. Сьогодні наші спортсмени завоювали вже чотири медалі - одну золоту, одну срібну та дві бронзові.

Олімпійським чемпіоном став борець Жан Беленюк. Срібна нагорода у ще одного борця Парвіза Насібова. Бронзові нагороди завоювали українки в артистичному плаванні - Марта Федина та Анастасія Савчук. І ще одну "бронзу" в скарбничку України принесла борчиня Ірина Коляденко.

Ще одну медаль може завоювати легкоатлет Михайло Кохан в метанні молота.

"Апостроф" розповідає все про виступи українських олімпійців 4 серпня.

Дивіться: Китай попереду планети всієї, Україна в шостому десятку: медальний залік Олімпіади

Плавання

23-річна киянка Христина Панчішко посіла 22-е місце серед 25-ти учасниць в марафоні на 10 км. Українка подолала дистанцію за 2:07:35.1 години, програвши олімпійській чемпіонці бразилійці Ані Марселі Куньї 8:04,3 хв.

Артистичне плавання

Українки Марта Федина та Анастасія Савчук завоювали бронзові нагороди. Вони йшли третіми після технічної програми. І такими ж залишилися за результатами довільної програми.

За довільну програму українки отримали 95.600 балів. Загальна оцінка наших дівчат - 189.4620 балів.

Попереду нас китаянки і росіянки.

Стрибки з трампліну

19-річна киянка Софія Лискун посіла 29-те місце в кваліфікації у стрибках з 10-метрової вишки. У півфінал же вийшли найкращі 18.

Українка добре виконала перший стрибок (62.40 балів), але трохи змазала другий (36.00 балів). Третій стрибок киянка провалила (14.40 балів).

Непогано виконала українка четвертий стрибок, за який отримала 44.95 балів. А п'ятий стрибок українки судді оцінили на 58.80 балів.

За результатами п'яти стрибків Софія набрала 216.55 балів.

Легка атлетика

У фіналі бігу на 400 метрів з бар'єрами Ганна Рижикова і Вікторія Ткачук зайняли 5-те і 6-те місця відповідно. На жаль, наші дівчата не змогли дати бій американкам.

20-річний Михайло Кохан із Запоріжжя посів четверте місце в секторі для метання молота. У своїй найкращій спробі метнув молот на 80,39 метрів.

Гребля на байдарках і каное

Каноїстка Людмила Лузан була найкращою в попередньому заїзді на 200 метрів. Вона пройшла спринтерську дистанцію за 45.571 с і вийшла безпосередньо в півфінал. А ось Анастасія Четверикова в своєму заїзді була лише четвертою (47.472).

У чвертьфінальному заїзді Анастасія до останнього боролася з чилійкою Марією Маільярд за вихід в півфінал - але на жаль! На фініші українка поступилася суперниці 0,4 секунди.

У гонці на 500 метрів на байдарках Юлія Юрійчук фінішувала 5-ю у другому заїзді. Вона пройшла дистанцію за 1:57.532 хв. А Марія Повх, яка виступала в п'ятому заїзді, посіла четверте місце. Вона пройшла 500 метрів за 1:50.489 хв.

У чвертьфінальних заїздах Юлія Юрійчук і Марія Повх зуміли заскочити в поїзд, що прямує у півфінал. Юля була третьою в своєму заїзді, а Марія - другою.

Півфінальні заїзди відбудуться 5 серпня. Людмила Лузан стартує в першому півфіналі на 200 метрів (3:44 за Києвом), а Марія Повх і Юлія Юрійчук змагатимуться у другому півфіналі на 500 метрів (4:05 за Києвом).

Велоспорт

У кейріні беруть участь дві українки. 33-річна Любов Басова в попередньому раунді посіла останнє місце в заїзді і побореться за вихід в 1/4 фіналу у втішному заїзді. А 25-річна Олена Старикова виграла свій заїзд і вийшла в чвертьфінал.

У втішному заїзді Любов Басова посіла друге місце та здобула квиток у чвертьфінал.

Чвертьфінальні заїзди відбудуться 5 серпня. Початок першої гонки - 10:06.

Греко-римська боротьба

У фіналі категорії до 67 кг Парвіз Насібов поступився іранцю Мохаммадреза Гераеі. Наш борець завоював срібну нагороду.

Жан Беленюк в категорії до 87 кг переміг угорця Віктора Лорінча і приніс Україні перше "золото".

Вільна боротьба

Бронзову медаль завоювала Ірина Коляденко у ваговій категорії до 62 кг. Її поєдинок з латвійкою Анастасією Григорьєвою завершився з рахунком 3:1.

Тетяна Кіт (вагова категорія до 57 кг) в 1/8 фіналу перемогла туніску Сівар Бусета (2:0), але в чвертьфіналі поступилася американці Хелен Луїзі Маруліс (0:8). Однак в півфіналі американка програла свій бій, тому 26-річна львів'янка завершує боротьбу на Олімпіаді.