RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Ми пишаємося Вами": українці засипали Ольгу Харлан вдячними коментарями після дискваліфікації

Сьогодні, 27 липня, під час особистих змагань в жіночій шаблі українка Ольга Харлан виграла бій у т.зв "нейтральної" спортсменки з РФ Анни Смірнової (15:7), але постфактум була дискваліфікована на підставі протесту останньої через нібито відсутність "прояву поваги". За лічені хвилини після цієї новини на сторінці в соцмережі тисячі українців висловили спортсменці повагу та подяку за вчинок.

Про це пише "Апостроф".

Читайте також: Без Росії та Білорусі: МОК розіслав запрошення всім учасникам Олімпіади-2024

Українці наголосили, що спортсменка все одно вже переможниця, не зважаючи на спірне рішення суддів.

У свою чергу Президія Федерації фехтування України ухвалила рішення заборонити спортсменам, тренерам, суддям брати участь у змаганнях, де братимуть участь під своїми прапорами російські та білоруські спортсмени. Щодо змагань, де братимуть участь так звані "нейтральні" спортсмени, то рішення щодо можливості участі в таких змаганнях залишатиметься за українськими спортсменами, тренерами, суддями. "При цьому окремо наголошено на неприпустимості будь-яких дій, які можуть сприйматись як прояв солідарності з такими так званими нейтральними спортсменами", - йдеться у повідомленні НФФУ.

Ольга Харлан

Анна Смірнова

Також зазначається, що Федерація фехтування України підтримує олімпійську чемпіонку Ольгу Харлан і глибоко обурена діями Міжнародної федерації фехтування (FIE), яка позбавила провідну шаблістку, лідера національної збірної можливості продовжувати боротьбу за нагороди на чемпіонаті світу у Мілані. Федерація фехтування України готує апеляцію на рішення про дискваліфікацію і зробить усе можливо, щоб Ольга Харлан змогла виступити у командному турнірі у жіночій шаблі на чемпіонаті світу у Мілані.

Нагадаємо, НОК України дозволив українським спортсменам брати участь у змаганнях із російськими та білоруськими спортсменами.

  • Вас може зацікавити:

Російських спортсменів допустили до змагань на "неприйнятних умовах" - що сказано у рішенні МОК

Міністерство замість турботи про український спорт його просто вбиває – Артем Федецький

Ми повинні зробити все, щоб не пустити агресорів на Олімпіаду – нардеп Ольга Саладуха