RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Другий шанс на Євро-2024: Україна дізналася суперників у плей-офф Ліги націй

Збірна України отримала суперників у плей-офф Ліги націй за вихід на чемпіонат Європи-2024 у Німеччині.

Як повідомляє "Апостроф", за результатами жеребкування Україна потрапила до Шляху B.

У півфінальному матчі міні-турніру Україна зіграє з Боснією та Герцеговиною. Матч відбудеться 21 березня на полі боснійців.

Переможець матчу у фіналі зіграє з переможцем пари Ізраїль – Ісландія. Гра пройде 26 березня на полі переможця нашого матчу. Як ми розуміємо, в Україні у березні матчі навряд чи пройдуть, тож знову Німеччина чи Польща. Звісно, треба ще боснійців обіграти.

Сітка плей-офф Ліги націй, шлях Фото: УАФ

Нагадаємо, у відборі Україна посіла третє місце у групі з Англією та Італією. У нас було однаково очок з італійцями, але "Скуадра Адзурра" вища за особистими зустрічами. В останньому турі ми не змогли обіграти Італію у скандальному матчі.

Суперники

Боснія і Герцеговина

Із боснійцями українці грали два роки тому у відборі на ЧС-2022. У Львові була нічия (1:1), а у Сараєво "синьо-жовті" перемогли з рахунком 2:0.

Ісландія

Із остров'янами наша команда перетиналася двічі. У відборі на Євро-2000 була нічия у Києві (1:1) та мінімальна перемога нашої команди у Рейк'явіку (0:1). А у відборі на ЧС-2018, коли був золотий час ісландського футболу, матч у Києві закінчився внічию (1:1), а в Ісландії ми поступилися з рахунком 0:2.

Ізраїль

Із ізраїльтянами офіційних матчів у нас не було. Але з ними ми зіграли найбільше – шість товариських матчів. Дві гри виграла Україна, тричі була нічия, а одну зустріч виграв Ізраїль.

Інші шляхи

Шлях A

Півфінали: Польща – Естонія, Уельс – Фінляндія

Шлях C

Півфінали: Грузія – Люксембург, Греція – Казахстан