RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Чемпіони Європи та України з дзюдо: досягнення юних спортсменів після участі в проєкті Olympic Dreams в Японії

За майже два роки існування проєкту Olympic Dreams його учасники здобули понад 30 медалей на українських та міжнародних змаганнях з дзюдо. Лише за останні кілька місяців, після чергового спортивного кемпу в Японії – ще 5 золотих медалей на змаганнях в Україні та срібну медаль на чемпіонаті Європи.

Так, наприкінці жовтня дзюдоїст Денис Тупицький, повернувшись з кемпу Olympic Dreams в Японії, став чемпіоном України з дзюдо серед дорослих. Денис виборов дострокову перемогу, здолавши своїх суперників у 5 зустрічах на татамі. З перших днів повномасштабного вторгнення спортсмен став до оборони країни у складі Національної гвардії. При цьому він не полишає тренування та бере участь у змаганнях.

"Результати, які демонструють спортсмени-учасники Olympic Dreams, перевершують наші найсміливіші очікування. Крок за кроком ми пройшли великий шлях від особистої ініціативи до великого міжнародного проєкту з кемпами по всьому світу, який дійсно рятує український олімпійський резерв та молодих спортсменів", – зазначив ініціатор проєкту Olympic Dreams і меценат БФ "Майбутнє – дітям" Анатолій Бойко.

Фото: Ініціатор проекту Olympic Dreams Анатолій Бойко

У листопаді українські спортсмени-учасники проєкту Olympic Dreams здобули чергову перемогу – на Кубку Федерації України. На турнірі одразу 4 дзюдоїсти – Владислав Шкондін, Анна Олійник-Корнійко, Валерія Кравчук та Інна Шинкаренко – вибороли золоті медалі. Евеліна Вербецька, Станіслав Гладський, Катерина Бевзюк, Давлатжон Мамадов та Яна Шимко здобули срібло. 3-є місце посіли Ілля Олійник, Дмитро Галіч та Олександр Волотівський. В трьох вагових категоріях – 57, 66 та 70 кг – фінальні сутички складалися саме з атлетів проєкту Olympic Dreams.

Серед учасників проєкту сконцентрувалось багато молодих спортсменів, що мають великі шанси стати світовими зірками дзюдо. Серед них Інна Шинкаренко, яка в цьому році виграла Кубок Європи серед юніорів. Ще один перспективний спортсмен проєкту Olympic Dreams – Станіслав Гладський – виконав норматив майстра спорту з дзюдо, і став бронзовим призером на чемпіонаті України серед молоді. 21 листопада учасниця проєкту Olympic Dreams продемонструвала відмінний результат на континентальній першості: Анна Олійник-Корнійко виборола срібло на чемпіонаті Європи з дзюдо серед молоді до 23 років у категорії до 70 кг. Яна Довгун теж є учасницею проєкту Olympic Dreams та віцечемпіонкою України по дзюдо у своєму віці. Тренери Яни зазначають, що прогрес молодої спортсменки став помітний після її участі у проєкті Olympic Dreams та здобутті унікального досвіду під час тренувань у Японії.

"На прикладі Яни Довгун можна побачити вплив проєкту Olympic Dreams: талановита спортсменка, яка відчуває підтримку, має можливість здобувати цінний досвід в інших країнах, зрештою демонструє чудові результати. Після початку повномасштабної війни ми зіткнулися з проблемою: багато хто з талановитих підопічних думав емігрувати з країни. Проте завдяки появі проєкту Olympic Dreams, нашим спільним зусиллям, майже всі наші молоді зірки спорту залишились в країні та здобувають медалі саме під синьо-жовтим прапором", – розповіла тренерка проєкту Олександра Старкова.

Команда проєкту Olympic Dreams продовжує роботу над організацією нових спортивних таборів на території мирних та дружніх країн у 2024 році.