RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Допуск росіян і білорусів на Олімпіаду – 2024: Україна різко відповіла МОК

Україна розглядає можливість бойкоту майбутніх Олімпійських ігор-2024 у Франції через рішення Виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про допуск РФ та Білорусі до них.

Про це повідомив тимчасовий виконувач обов'язків голови Міністерства молоді та спорту Матвій Бідний, передає його пресслужба.

Читайте також: МОК відсторонив Олімпійський комітет РФ: стала відома причина

Він зауважив, що Україна вважає безвідповідальним рішення про дозвіл для росіян та білорусів змагатися під нейтральним прапором.

"Ми зі свого боку пояснювали міжнародним партнерам та олімпійському комітету, що російські спортсмени мають такі ж паспорти, що й окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерті українців. У час війни не вдасться ховатися за білим прапором "нейтральності". Нейтральність у часи, коли в Європі триває найкривавіша війна з часів Другої світової й одна нація намагається знищити іншу, означає безвідповідальність та мовчазне потурання вбивцям", - йдеться у його повідомленні.

З огляду на це, Мінспорту рішуче засуджує рішення членів Виконкому Міжнародного олімпійського комітету.

"Єдина держава, яка тричі порушувала олімпійське перемирʼя, - Росія. Єдина держава, яка намагається провести альтернативу Олімпіаді, - Росія. Єдина держава, яка погрожує приїхати на Олімпіаду на танках, - Росія... Що ще має зробити Росія, кого ще має вбити Росія, аби МОК нарешті зняв рожеві окуляри щодо країни-терористки", - поставив риторичне запитання т.в.о міністра.

Він зауважив, що рішення щодо участі України в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року ухвалять після проведення консультацій з українською спортивною спільнотою та владою країни.

Нагадаємо, раніше українська фехтувальниця Ольга Харлан "автоматично" отримала кваліфікацію на Олімпіаду-2024.

  • Вас також може зацікавити:

Їм байдуже: Ганні Різатдіновій заборонили говорити про війну на Всесвітньому форумі олімпійців

Дискваліфікація Харлан: в МОК зробили заяву після скандалу

Наступного разу заколю: яскраві меми на скандал з Харлан і російською фехтувальницею