RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Іспанія на коні, Англія буксує: хто вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів

Завершився груповий турнір Ліги чемпіонів, за підсумками якого боротьбу за трофей продовжують 16 команд. Донецького "Шахтаря" серед топ-16 немає.

"Апостроф" розповідає, хто продовжує боротьбу за трофей.

Група А

Мюнхенська "Баварія" виграла групу дуже легко, набравши 16 очок з 18-ти. А от "Манчестер Юнайтед" залишився у хвості квартету, пропустивши вперед данський "Копенгаген" і турецький "Галатасарай". Другими стали данці, здолавши турків у шостому турі.

Читайте: Манчестер Юнайтед - Баварія - 0:1 геймовер для "Червоних дияволів"

Група В

Лондонський "Арсенал" і нідерландський ПСВ достроково вийшли з групи. А от французький "Ланс" не пустив іспанську "Севілью" в її улюблений турнір - Лігу Європи.

Група С

Тут господарював мадридський "Реал". У Королівського клубу абсолютний результат - 18 очок. У битві за друге місце італійський "Наполі" у шостому турі впевнено переміг португальську "Брагу". А німецький "Уніон Берлін" з двома очками фінішував четвертим.

Група D

Іспанський "Реал Сосьєдад" та італійський "Інтер" вийшли з групи, набравши по 12 очок (у іспанців краща різниця м'ячів). А португальська "Бенфіка", яка мала одне очко перед заключним туром, перемогла на виїзді "Зальцбург" з потрібним рахунком і вискочила на третє місце. А от для австрійців, які почали груповий турнір з перемоги над тією ж "Бенфікою", ЛЧ завершується сумно.

Група Е

Іспанський "Атлетіко" у битві за перше місце виявився сильнішим за італійський "Лаціо". А нідерландський "Фейєноорд", хоч і програв шотландському "Селтіку" у шостому турі, та запасу очок йому вистачило для третього місця.

Група F

Мабуть найцікавіша група, яку виграла дортмундська "Боруссія". Другим дивом фінішував ПСЖ. Французи, що у п'ятому турі з "Ньюкасл Юнайтед" відскочили, що у шостому з німцями. А от для англійських "сорок" участь у ЛЧ стала своєрідною трагедією. Вчора "Ньюкасл" спокійно собі вигравав у "Мілана" і йшов на друге місце. Але італійці у другому таймі змогли не лише зрівняти рахунок, а й забити переможний м'яч, коли англійці великими силами пішли в атаку. "Россонері" фінішували третіми, а от "сороки" вилетіли з єврокубків.

Група G

Тут все було зрозуміло ще після жеребкування. "Манчестер Сіті" з 18-ма очками фінішував першим. А друге місце посів німецький "РБ Лейпциг". У битві за третє місце швейцарський "Янг Бойз" виявився сильнішим за сербську "Црвену Звезду".

Група Н

Донецький "Шахтар" до останнього туру претендував на вихід з групи, але поразка від "Порту" залишила "гірників" за бортом турніру. А першою стала "Барселона" попри поразку від "Антверпена" у шостому турі. Цікаво, що якби "Шахтар" переміг "драконів", то обійшов би каталонців у турнірній таблиці. "Гірники" у підсумку фінішували третіми і відправляються до Ліги Європи. А бельгійський дебютант Ліги чемпіонів - четвертий.

Читайте: Порту - Шахтар - 5:3 фантастичне видовище у лігві "драконів"

Всі учасники плей-офф

Отже, до топ-16 ЛЧ вийшли:

Сіяні: "Баварія" (Німеччина), "Арсенал" (Англія), "Реал" Мадрид (Іспанія), "Реал Сосьєдад" (Іспанія), "Атлетіко" (Іспанія), "Боруссія" Дортмунд (Німеччина), "Манчестер Сіті" (Англія), "Барселона" (Іспанія).

Несіяні: "Копенгаген" (Данія), ПСВ (Нідерланди), "Наполі" (Італія), "Інтер" (Італія), "Лаціо" (Італія), ПСЖ (Франція), "РБ Лейпциг" (Німеччина), "Порту" (Португалія).

Цікаво, що всі іспанські команди є сіяними. Також серед сіяних по дві німецькі та англійські команди. А от італійська трійця - серед несіяних.

Також звертаю увагу на те, що Англія делегувала до топ-16 лише дві команди, тоді як Іспанія має чотирьох представників у плей-офф. Щоправда, не всі іспанські команди вийшли з групи - "Севілья" не змогла зачепитися за єврокубки.

Жеребкування 1/8 фіналу відбудеться у понеділок, 18 грудня. У той же день свого суперника у стикових матчах Ліги Європи дізнається і донецький "Шахтар".