RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Помер Данило Мигаль: чим запам’ятався під час Олімпіади 1976 року

На 69 році пішов з життя відомий канадець українського походження Данило Мигаль. Він запам'ятався сміливим вчинком у 1976 році на півфінальному футбольному матчі Олімпійських ігор між збірними СРСР та НДР, вибігши на поле з українським прапором та станцювавши гопак.

Про сумну звістку поінформував журналіст Любомир Кузьмяк.

Читайте також: Штурмував ворожі позиції: на війні загинув футболіст з Черкас, фото

"Тільки вчора переглядав історичний стрікерський забіг Данила Мигаля на поле під час півфінального матчу Монреальської Олімпіади-1976 між збірними СРСР та НДР. А сьогодні дізнався про те, що великий українець відійшов у засвіти", - йдеться у повідомленні.

Народився Данило Мигаль 28 грудня 1955 року у Канаді у сім'ї українських емігрантів.

Він працював журналістом на радіо та в газеті у Тандер-Бей, телебаченні Онтаріо. Став членом канадського Пласту, "Просвіти", а також Спілки української молоді (СУМ).

У 1976 році в Монреалі під час літніх Олімпійських ігор відбувався футбольний матч між збірними СРСР та НДР. У команді Радянського Союзу були здебільшого українці, гравці київського "Динамо".

В якийсь момент на футбольне поле вибіг Мигаль у вишитій сорочці та з прапором України. Він вигукнув "Свободу Україні" та станцював гопак.

"Ви так і не приїхали на матч Карпат до Львова, зате вчасно передали свій прапор в Україну. Коли вперше побачив це відео багато років тому, то мріяв поспілкуватися з вами. Дякую за розмови, дякую за співи і колядки у телефоні на Різдво, дякую за тепло і щирість. А ще за боротьбу. Вічна пам"ять", - додав журналіст.

Нагадаємо, 25 січня стало відомо про загибель на фронті колишнього гравця київського "Динамо", півзахисника Сергія Рожка.

  • Вас також може зацікавити:

Смерть була раптовою: у віці 51 році не стало принца Ліхтенштейну Костянтина

У Львові від російської ракети загинув відомий баскетболіст: був найкращим в Україні

Залишилась дружина і діти: стало відомо ім’я загиблого в Херсоні офіцера