Лайм

Смерть була раптовою: у віці 51 році не стало принца Ліхтенштейну Костянтина

У нього залишилася дружина і троє дітей

Принц Ліхтенштейну Костянтин помер на 52-му році життя. Він був молодшою дитиною правлячого князя Ганса-Адама II та його покійної дружини принцеси Марії. Спадкоємцем престолу є старший син монарха - Алоїз, з яким нещодавно мала зустріч Олена Зеленська.

У заяві княжого двору сказано, що смерть Костянтина була раптовою. Принц помер 5 грудня у Вацуді, столиці Ліхтенштейну. Причина його смерті не розголошується.

Читайте також: Помер король Греції Костянтин ІІ - він був хрещеним батьком принца Вільяма.

Виступ принца Костянтина на форумі LIECO 2021 Фото: Скріншот

У принца Костянтина залишилися дружина графиня Марія Калнокі де Кореспатак, з якою він прожив 24 роки, і троє дітей: 20-річний принц Моріц, 18-річна принцеса Джина і 16-річний принц Бенедикт.

Третій син князя Ліхтенштейну Костянтин навчався у Зальцбурзькому університеті, де отримав ступінь магістра права. Після закінчення вишу він працював у Raiffeisen Private Equity Management, а потім – в американському інвестиційному банку Brown Brothers Harriman & Co. Невдовзі принц перейшов працювати в Grünwald Equity Beteiligungs-GmbH, де став керівним партнером і обіймав цю посаду до 2011 року.

У 2012 році Костянтин став головою та генеральним директором правління Фонду принца Ліхтенштейна. Останні три роки обіймав посаду голови наглядової ради Liechtenstein Group, найбільшої у світі групи приватного банківського обслуговування та управління активами, що належить королівській родині.


Ліхтенштейн - карликова держава, розташована між Швейцарією та Австрією. Населення князівства становить близько 40 тисяч жителів. Його назва походить від прізвища правлячої династії.

Князівство підтримує Україну у боротьбі з російською агресією. Олена Зеленська розповідала, що уряд Ліхтенштейну виділив 450 тисяч швейцарських франків (майже 17 млн. гривень) на проекти підтримки документування військових злочинів РФ на українських територіях.

Спадкоємний принц Ліхтенштейну Алоїз та перша леді України Олена Зеленська Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Днями помер один із творців Незалежності України: що про нього відомо.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil