RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Спорт

Новини

19 вересня

Всі новини

В Усика розкрили справжню причину його затримання в Кракові

Затримання українського боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова сталося через співробітників RyanAir, які запідозрили його стомленого від подорожі друга Олександра в алкогольному сп'янінні.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на його промоутера Олександра Красюка.

Він розповів, що Олександр разом зі своїм другом вилітали рейсом FR2777 RyanAir із Кракова до Салоників, перед цим проїхавши понад 11 годин із Києва до Кракова автомобілем та дещо втомившись.

В Усика була "priority" черга на посадку, а в його товариша - загальна. В очікуванні бордингу, його друг Олександр заснув прямо на сидіннях. Після оголошення початку посадки Усик розбудив друга та сказав, що чекатиме на нього біля виходу. Він пройшов процедуру перевірки паспорта та посадкового, став чекати на товариша.

Після цього співробітники авіакомпанії запідозрили його товариша у "глибокому алкогольному сп'янінні" і не дозволили пройти на рейс. Усик вирішив з'ясувати причини недопуску зі співробітниками RyanAir, проте ті відмовились давати пояснення та викликали поліцію.

Працівники авіакомпанії пояснили правоохоронцям свої висновки щодо недопуску на рейс товариша спортсмена. Після того, як вони попросили пройти з ними Усик заступився за друга, заявивши, що не залишить його та зону посадки до появи українських дипломатів. На це поліція пригрозила затриманням і він без вагань простягнув руки для кайданок.

"Поліцейський одягнув кайданки на його зап'ястя. І лише на нього, бо як видно на відео, яке зняв хтось із пасажирів, інший Олександр йде без кайданок і тримає в руці дорожню сумку. У місцевому приміщенні поліції другому Олександру запропонували пройти відповідну перевірку, яка не підтвердила версію Ryanair. Після цього між поліціянтами та співробітниками авіакомпанії відбулась "неприємна розмова", однак вже було запізно...", - повідомив він.

Далі на місце прибув Генконсул України і польським правоохоронцям довелося давати йому пояснення.

"Чи то місячне затемнення так затьмарило свідомість працівників авіакомпанії та поліції, чи бажання поближче познайомитись із видатним чемпіоном - говорити складно. Однак, точно можна сказати, що річницю перемоги Усика над Гловацькі у польському Гданську 2016 року поляки відзначили своєрідно. Тож, Слава Богу, інцидент вичерпано. Чекатимемо на офіційні вибачення та компенсації від авіакомпаніі RyanAir та від польських правоохоронців", - додав промоутер.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відреагував на затримання українського боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова та повідомив нові деталі звільнення спортсмена.