RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Затримання Усика в аеропорту Кракова - в МЗС України розповіли деталі

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відреагував на затримання українського боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова та повідомив нові деталі звільнення спортсмена.

Про це міністр Сибіга написав на своїй сторінці в соцмережі Х.

Він зауважив, що в МЗС України негайно відреагували на затримання Усика в Кракові та сприяли його звільненню:

"За дорученням Президента України Володимира Зеленського ми негайно відреагували на затримання Олександра Усика в Кракові та сприяли його звільненню. Деталі мені повідомив наш Генконсул. Ми вважаємо такі дії непропорційними та неприпустимими щодо нашого чемпіона і надішлемо відповідну ноту польській стороні".

Варто нагадати, що про затримання українського боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова повідомляв заступник голови Комітету ВР з питань молоді і спорту та колишній спортсмен Жан Беленюк.


Проте пізніше він вказав, що Усика відпустили. Сам боксер на сторінці в соціальній мережі Instagram написав, що сталося непорозуміння.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що український боксер Олександр Усик показався у костюмі українського бренду – автора поло і вишиванок з тризубом, які носить Володимир Зеленський. Абсолютний чемпіон світу з боксу, який замахнувся на посаду міністра, засвітився у штанах і сорочці Damirli дизайнерки Ельвіри Гасанової.