RU  UA

Учасник ТКГ Казанський дав тривожний прогноз по режиму припинення вогню

Учасник тристоронньої контактної групи по Донбасу Денис Казанський дав тривожний прогноз по режиму припинення вогню.

Свій коментар Казанський дав в ефірі Апостроф TV.

«Я думаю, що це перемир'я буде діяти точно так же, як і попереднє. Тут я налаштований скептично, так як знаю, що були раніше досягнуті домовленості, в тому числі рік тому, 21 липня, була досягнута домовленість про всеосяжне безстрокове припинення вогню, але бойовики ці домовленості регулярно порушували. Це фіксувалося представниками ОБСЄ. Минулорічний досвід показує, що воно швидко припиняється. Чекати від них того, що зараз вони будуть дотримуватися обіцянок, якби я не бачив попередні порушення, то я, може бути, і повірив, а зараз я налаштований скептично», - заявив він.

«Хоча мені хотілося б, щоб перемир'я тривало якомога довше. Але, на жаль, я не можу змусити себе повірити в те, що бойовики будуть виконувати те, що пообіцяли», - додав Казанський.

При цьому він позитивно оцінив участь в даному процесі Росії.

«Потрібно відзначити, що якщо питання перемир'я на Донбасі і мінських угод обговорюється з Росією, то це можна вважати позитивом. Так як це підкреслює, що саме Росія є стороною конфлікту. І скільки б Росія не хотіла, щоб ми вели переговори з бойовиками, до чого вона нас схиляє, ми бачимо, що насправді Росія бере участь в цих перемовинах», - зазначив Казанський.

Як повідомляв «Апостроф», з 27 липня на Донбасі вступив в силу режиму припинення вогню.