RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Євро-2016: у передмісті Парижа стався смертельний теракт

У передмісті Парижа озброєний ножем прихильник терористичної організації "Ісламська держава" (ІГІЛ) вбив поліцейського і захопив в заручники його дружину і трирічну дитину.

Про інцидент повідомляє французьке видання Le Figaro, передає "Медуза".

За даними ЗМІ, в ході переговорів з поліцією злочинець заявив про вірність ІГІЛ.

Крім того, пов'язане з ІГІЛ інформагентство Amaq, посилаючись на неназвані джерела, повідомляє, що напад в передмісті Парижа влаштував прихильник цієї терористичної організації.

Повідомляється, що в ході штурму злочинець був убитий. У будинку було виявлено тіло загиблої жінки, за попередніми даними, дружини вбитого поліцейського. Обставини її смерті поліція поки не розкриває. Дитину вдалося врятувати.

"Убитий поліцейський, і ми виявили тіло жінки. Нападник знищений. На щастя, маленького хлопчика вдалося врятувати. Він живий і здоровий", — заявив офіційний представник МВС Франції Пбер-Анрі Бранде.

Як повідомляє Reuters, влада Франції офіційно кваліфікувала вбивство поліцейського в околицях Парижа як теракт.

"Вчора був здійснений мерзенний акт тероризму", – заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казенев.

Як повідомляв "Апостроф", голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів про операцію його відомства, результатом якої стало запобігання на території Франції серії терактів під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016.