RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

На Заході оцінили шанси НАТО та Росії в ядерній війні

Західні журналісти порівняли переваги і недоліки Росії в разі початку Кремлем військових дій проти країн НАТО.

Про це повідомляє прокремлівський сайт Russia Today з посиланням на видання The Week.

Зокрема, на думку журналістів, війна буде проходити "на порозі Москви" яка зможе перекидати війська з інших куточків країни. Також у РФ буде присутній "елемент несподіванки".

Проте, як пишуть ЗМІ, у Росії є і серйозні недоліки у порівнянні з країнами НАТО. Так, різке падіння цін на нафту і Західні санкції відправили економіку РФ "у штопор". В результаті чого кількість закуповуваної нової військової техніки, наприклад, танків Т-14 "Армата" і винищувачів ПАК ФА, було зведено до суто символічних значень.

Також західні журналісти відзначають, що війська Росії не так добре підготовлені, як армія НАТО. Російська армія погано себе показала в період чеченських військових кампаній та війни з Грузією у 2008 році, де війська РФ рухалися "до болю повільно".

Щодо окупації Росією Криму ЗМІ пишуть, що Москва "не могла собі дозволити вторгнення в Україну традиційним способом", тому їй довелося імпровізувати.

"Для гібридної війни є ще одна назва – війна за безцінь", – зазначають журналісти.

Підкреслюється, що НАТО з величезною кількістю повітряних, наземних і морських сил в будь-якому випадку отримає перемогу над РФ. Однак РФ, несучи серйозні втрати в результаті контратаки НАТО, може перейти від використання традиційних озброєнь до застосування тактичної ядерної зброї, що, в свою чергу, може стати причиною повномасштабної ядерної війни.

"Північноатлантичному альянсу необхідно не допускати конфлікту з Росією, але робити це потрібно з позиції сили, а не слабкості. Якщо Росія зрозуміє, що НАТО одно з питання захисту Прибалтики, то їй стане ясно, що вона нічого не виграє від нападу. І тоді НАТО переможе", – підсумували журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", у Раді Федерації заявили, що НАТО готує плацдарм для глобального удару по Росії.