RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Загроза Путіна Фінляндії викликала захоплення у його адептів

Слова президента РФ Володимира Путіна про те, що в разі вступу Фінляндії до НАТО російські війська навряд чи залишаться відведеними на 1,5 тисячі кілометрів від кордону, викликали бурхливий резонанс у росіян.

Про Фінляндію Путін висловився на спільній прес-конференції з фінським президентом Саулі Нiiнiсте, повідомляє РИА Новости.

"Уявіть собі, що Фінляндія вступить до НАТО. Це означає, що фінські війська вже перестануть бути незалежними, перестануть бути суверенними у повному розумінні цього слова. Вони стануть частиною військової інфраструктури НАТО, які відразу опиняться на кордонах Російської Федерації", — заявив Путін.

"Як ви думаєте, ми так і будемо діяти далі — на 1,5 тисячі відвели війська наші, так вони там і залишаться?", — продовжив російський лідер.

Путін нагадав, що Москва прийняла і виконала рішення про відведення військ на 1,5 тисячі кілометрів від фінсько-російського кордону. "І нічого досі не поміняли, так воно і є. А на наших кордонах війська в Прибалтиці НАТО збільшуються. І чого нам робити?" — зазначив він.

На думку Путіна, НАТО, ймовірно, з задоволенням воювало б з Росією до останнього фінського солдата. "Вам це потрібно? Нам — ні. Ми не хочемо. Але ви самі вирішуєте, що вам потрібно", — додав Путін.

За його словами, Москва з повагою поставиться до будь-якого вибору фінського народу з питання вступу до НАТО.

"Пан президент сформулював пропозиції щодо хоча б перших крокiв, спрямованих на збільшення довіри, попередження конфліктів. Я вже сказав, що з цим згоден, спробуємо почати діалог з НАТО на саміті в Брюсселі", — зазначив російський лідер.

Путін підкреслив, що Москва буде відповідним чином реагувати на розміщення ПРО НАТО в Польщі і збільшення контингенту альянсу, оскільки це створює очевидну загрозу для Росії.

Його слова активно обговорюють на російському інформаційному ресурсі РИА Новости, вони зібрали там більше 150 коментарів. Ось найбільш рейтингові з них.

"Путін відразу до неминучої розв'язки фіннів підбив... а чого тягнути кота за ВАТ "МТС", "Фінляндія ніколи не була частиною Атлантиди. Це територія присутності Російської Імперії, яка склалася історично. Англосаксів в Князівстві Фінляндському не стояло і стояти не буде", "Правильно, Володимир Володимирович! Другий війни з Фінляндією не буде! Або дружба без НАТО та взаємодія до загального блага! Або "буде весело" всій Європі, яка і без цього стоїть на краю розпаду. А він близький, за такої недалекоглядної політики та загравання у "війнушку"! Ми, росіяни, бачимо цю гру напряму! І нас лякати безглуздо!", "Путіну треба було жорсткіше відповісти, прямо сказати, що на Фінляндію будуть націлені ядерні крилаті ракети. А у випадку агресії з боку НАТО, припустимо, Болгарії або будь-якої іншої країни, Фінляндія разом з усім населенням буде повністю знищена, так як є для Росії ворожою країною", — пишуть росіяни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Держдумі Росії попередили НАТО про загрозу нової "холодної війни" у зв'язку з розміщенням елементів американської системи протиракетної оборони (ПРО) в країнах Східної Європи.

Західні журналісти порівняли переваги і недоліки Росії в разі початку Кремлем військових дій проти країн НАТО.