RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Журналіст розповів про сюрприз Путіна для НАТО

Український журналіст Віталій Портніков пояснив, як президент РФ Володимир Путін може піднести сюрприз НАТО, "помацавши" Альянс на території його країн-членів.

Про це журналіст написав у колонці на Newsru.ua

"У керівництві Альянсу сподіваються, що вжиті заходи змусять Росію приборкати свої амбіції. У НАТО пропустили момент, коли антизахідна риторика російських керівників, спрямована на мобілізацію власного населення, змінилася реальними діями по дестабілізації ситуації в Європі і в світі в цілому. І зараз хочуть продемонструвати, що зрозуміли небезпеку і не збираються сидіти склавши руки. Якщо Путін захоче відповідати – це змусить російського правителя піти на додаткові витрати, втягування в гонку озброєнь, з якою нинішній російський реваншистський режим – як і його агресивний радянський попередник – може вийти тільки вперед ногами. Звичайно ж, Путін захоче домовлятися", - пише Портніков.

"Але це – з логічної точки зору. У Кремлі ж не дружать з логікою і не мають ніякого продуманого плану дій. Зате Путін готовий у будь-який момент реагувати на виклики – як він це вже довів після перемоги Майдану і втечі Віктора Януковича в Ростов-на-Дону", - вважає журналіст.

"Тому першою реакцією російського президента на рішення натовського саміту може бути не заспокоєння на Донбасі – як можуть розраховувати керівники західних держав. Першою реакцією Путіна буде спроба "помацати" НАТО на території країн – членів Альянсу. Чи справді альянс готовий жорстко реагувати на російські дії – якщо вони не будуть носити характер прямої агресії? Або ж Путіна знову запросять за стіл переговорів?", - задається питаннями він.

Як повідомляв "Апостроф", в НАТО не хочуть вступати у відкриту конфронтацію з Росією, проте активно готуються на випадок можливого протистояння.