RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Саміт НАТО: Порошенко поскаржився, що майже не спав

Президент Петро Порошенко, підводячи підсумки дводенного саміту НАТО, заявив про недосипання.

Про це Порошенко сказав на підсумковій прес-конференції.

За його словами, українська делегація провела 18 двосторонніх зустрічей і виконала всі поставлені завдання.

"Я з великим задоволенням можу сказати, що всі завдання виконані. Хоча спати нам довелося дуже мало", — повідомив президент.

За його словами, на засіданні Комісії Україна — НАТО був затверджений амбіційний документ, який отримав назву "Комплекс заходів щодо підвищення ефективності співробітництва України з НАТО" або скорочено — ККД.

"Цей пакет передбачає стільки допомоги, скільки Україна зможе ефективно використовувати і для реформування сектору безпеки, і для побудови збройних сил, і для проведення реформ. Такого рівня підтримки ми давно не відчували", — підкреслив президент.

Він зазначив, що підтримка буде здійснюватися через трастові фонди. Створення одного з них пролобіювала прямо на засіданні комісії Словаччини.

Як повідомляв "Апостроф", у Варшаві, в рамках саміту НАТО, завершилося засідання комісії Україна-НАТО, на якій Альянс прийняв комплексний пакет підтримки України.

За підсумками саміту НАТО у Варшаві глава міністерства закордонних справ Павло Клімкін повідомив про допомогу, яку Україна отримає від Північноатлантичного альянсу.