RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Нові втрати Путіна в Сирії: росЗМІ викрили у перекручуванні фактів

Український журналіст Антон Павлушко звинуватив російські ЗМІ в перекручуванні фактів щодо бойового вертольота РФ Мі-35 (модернізований Мі-24), який був збитий 8 липня Сирії.

Про це Павлушко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Спочатку: "Російські військові спростували повідомлення про збитий вертоліт ВКС у Сирії..." Потім: "Двоє російських військових льотчиків-інструкторів загинули 8 липня в районі Пальміри" Льотчики-інструктори? Це як? Як у В'єтнамі льотчик Лі Сі Цин?", - запитує журналіст.

"Читаємо далі: "Вони, як повідомило Міноборони, управляли сирійським вертольотом Мі-25, який був збитий вогнем бойовиків забороненої угруповання "Ісламська держава" 2. Льотчики Ряфагать Хабібулін та Євген Долгін здійснювали обліт сирійського вертольота з боєкомплектом в провінції Хомс." Ага, точно як у В'єтнамі. Питання навздогін - сьогодні збили ще один "сирійський" вертоліт. Хто був у цей раз за штурвалом?", - зазначив Павлушко.

"Читаємо далі: "Вони були у складі екіпажу збитого вертольота сирійської армії. В ході бойової операції загинули льотчики-інструктори, які перебували на борту ударного вертольота Мі-25 під час бойової операції в провінції Хомс... Проте екіпаж витратив на це весь боєкомплект. Коли вертоліт ліг на зворотний курс на низькій висоті – його збили ракетою з американського протитанкового комплексу..." Підлий ІДІЛ збив американською ракетою (вже) беззбройний вертоліт. Та й не російський, а сирійський. У ньому просто російські льотчики, але вони тільки льотчики-інструктори", - з сарказмом пише журналіст.

Також він додав відео, на якому зафіксовано аварії російського вертольота Мі-35 в Сирії:

"Спочатку бачимо як вертоліт відпрацював за цілями (два спалахи і слід від ракети йде вперед - мабуть НКРСи), а потім прилітає вертоліт вже ракета ІДІЛівців. І відразу ж у кадрі ще один "сирійський" вертоліт. Виходить боєприпаси у нього не скінчилися, і збивали його банально під час бою", - підкреслив Антон Павлушко.

Як повідомляв "Апостроф", російські ЗМІ заявили про слід США в знищенні Мі-35 в Сирії.