RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Катастрофа MH17: журналісти озвучили гучне звинувачення на адресу Путіна

Експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається незалежними розслідуваннями по відкритої інформації, звинуватила Росію в брехні з приводу малайзійського літака Boeing-777 рейсу MH17, який був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року.

Про це повідомляє російська редакції DW.

"Ми вважаємо, що установка "Бук", збила MH17, прибула з Росії, а російські влади брехали, фабрикували докази і займалися плагіатом з блогів в спробі покласти провину на іншу сторону", - говориться в новій доповіді Bellingcat "Дослідження відкритих джерел за MH17: Два роки потому", який був опублікований 15 липня.

Зокрема, у доповіді підкреслюється, що фото з супутників, що були представлені Міноборони РФ 21 липня 2014 року, "зазнали настільки сильних маніпуляцій, що не заслуговують довіри". Крім цього, дані знімки дуже поганої якості і тому, як стверджують в Bellingcat, свідчать про явну спробу Кремля ввести в оману світову спільноту.

Також журналісти Bellingcat представили свою версію подій: 23-25 липня 2014 року 53-я зенітно-ракетна бригада ВСС РФ перевезла техніку по території Росії на позиції в районі кордону з Україною. Серед цієї техніки була і зенітно-ракетний комплекс "Бук", якому раніше було присвоєно номер 322 і згодом він був помічений в Україні 17 і 18 липня 2014 року.

Вранці 17 липня ЗРК "Бук" виїхав з Донецька на трейлері, висунувшись на схід контрольованої бойовиками території, і досяг міста Сніжне. Потім "Бук" своїм ходом прибув у полі на південь від Снігового, звідки випустив ракету, яка і стала причиною аварії малайзійського літака Boeing-777.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Україні провели унікальний експеримент з розслідування катастрофи рейсу MH17 над Донбасом.