RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Британське видання дізналося про ганебну долю російської олімпійської збірної

Склад олімпійської збірної Росії на Олімпіаді-2016 може бути скорочено з 400 до 40 осіб.

Про це повідомляє британська газета The Telegraph, передает Лента.ру.

Як повідомляє джерело видання, незалежні експерти Спортивного арбітражного суду (CAS) схвалять кандидатури 40 спортсменів з 400. Інші не будуть відповідати вимогам Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Більшість з них відсторонять від Олімпіади з причини того, що вони були піддані недостатній антидопінговій перевірці напередодні Ігор.

Раніше 26 липня Національний олімпійський комітет США підтримав рішення МОК щодо Росії. Міжнародні федерації почали оголошувати рішення щодо допуску спортсменів до участі в Олімпійських іграх. Міжнародна федерація плавання (FINA) усунула від участі в Олімпіаді сімох плавців, включаючи чотириразову чемпіонку світу Юлію Єфімову. При цьому стрибуни у воду і синхроністки були допущені до Ігор.

Крім того, в Олімпіаді візьмуть участь збірні Росії з волейболу, тенісу, триатлону та стрільби з лука. Остаточне рішення щодо подальшої долі інших російських олімпійців очікується в найближчі дні.

Як повідомляв "Апостроф", скандальне рішення МОК щодо участі російської збірної в Олімпіаді-2016 порівняли з лояльністю світового спорту до нацистської Німеччини в 1936 році.