RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

США відреагували на визнання Росією паспортів "ДНР" і "ЛНР"

Постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі на відкритих дебатах в Раді Безпеки ООН висловила осуд того, що Росія визнала документи так званих "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Хейлі заявила, що США єдині з ЄС у підході до антиросійських санкцій. Вона підкреслила, що санкції повинні діяти, поки РФ не виконає свої зобов'язання згiдно з Мінськими угодами, а частина їх — до повернення Україні окупованого Криму.

Факт визнання Росією документів "ДНР" і "ЛНР" постпред назвала прямим викликом зусиллям в цілях встановити мир на сході України.

Хейла сказала, що США продовжують закликати РФ поважати суверенітет і територіальну цілісність України, виконувати зобов'язання по Мінську і припинити окупацію Криму.

Вона нзвала спроби РФ дестабілізувати Україну одним з найбільших викликів, який стоїть перед Європою, і підкреслила, що розширення співробітництва США з РФ не буде відбуватися за рахунок безпеки європейських друзів і союзників.

Нагадаємо, в лютому Україна головує в Раді безпеки.

Як повідомляв "Апостроф", на дебатах в Радбезі ООН міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав позбавити Росію права вето.