RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В очікуванні Радбезу ООН: Японія і Південна Корея відреагували на новий запуск ракет КНДР

Керівництво Японії і Південної Кореї скликають 6 березня екстрені засідання рад національної безпеки у зв'язку з запуском Північною Кореєю чотирьох балістичних міжконтинентальних ракет.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

Японія буде домагатися рішучої реакції Ради Безпеки ООН на ракетні запуски. Про це заявив голова японського МЗС Фуміо Кисида.

"Ці запуски - відкрите порушення діючих резолюцій Радбезу ООН, ми будемо виступати за рішучу відповідь", - сказав він.

Кисида також закликав усі зацікавлені країни, включаючи Китай, сприяти суворому дотриманню КНДР резолюцій Радбезу ООН.

Південна Корея назвала пуск ракет порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і серйозною загрозою як для півострова, так і світу.

"Північна Корея повинна зрозуміти, що її неодноразові провокації і маніакальна одержимість розробкою ядерної зброї і балістичних ракет тільки прискорить її ізоляцію і саморуйнування", – йдеться в заяві південнокорейського МЗС.

У міністерстві попередили, що КНДР "платитиме нестерпний ціну" за рахунок жорстких санкцій, і що це буде стимулювати співпрацю між союзниками Південної Кореї та країнами-партнерами, включаючи США, Японію і членів ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", у США розглядають попереджувальні варіанти військових дій у відповідь на розробку Північною Кореєю ядерної і ракетної зброї.