RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

США направляють резервні війська для боротьби з ІДІЛ

Адміністрація президента Трампа направить до 1000 військовослужбовців США, які повинні скласти активний резерв контингенту, який веде боротьбу проти "Ісламської держави".

Ці резервні частини будуть розміщені на території Кувейту, звідки можуть бути швидко перекинуті в зону бойових дій, передає Reuters.

У Вашингтоні вважають, що наявність такого резерву дасть американському командуванню більше можливостей для оперативного реагування у будь-яких непередбачених умовах, які можуть виникнути під час боїв.

Зазначається, що, на відміну від практики часів адміністрації Барака Обами, право вирішувати, як і коли використовувати ці резервні сили, буде передано місцевим командуванню.

На умовах анонімності представник влади розповів журналістам, що таке рішення було прийнято для того, щоб делегувати право вибору керівництву на місцях.

Не уточнюється, хто саме запропонував це зміна в практику командування операціями проти "Ісламської держави". У ЗМІ припускають, що ініціатива виходила від нового глави військового міністерства США Джеймса Меттіса.

Представник Пентагону капітан Джефф Девіс відмовився дати офіційний коментар.

Адміністрацію Обами нерідко критикували за надмірно детальне керівництво навіть найменшими тактичними діями, коли тільки Білий дім вирішував, як використовувати окремі вертольоти або малі підрозділи американської армії.

Таке керівництво сковувало військових, оскільки нерідко доводилося відмовлятися від вигідних у військовому відношенні дій, які, на думку уряду, могли мати небажані дипломатичні наслідки.

Рішення про розміщення нового оперативного резерву, який буде переданий в розпорядження місцевого командування – частина загального перегляду стратегії боротьби з "Ісламською державою" в Іраку і Сирії, де в даний час розгорнуто 6 тисяч військовослужбовців США.

Розгром "Ісламської держави" є однією з ключових цілей політичної програми президента Дональда Трампа.

Раніше "Апостроф" повідомляв про направлення в Сирію додаткових підрозділів морської піхоти, які повинні взяти участь в штурмі "столиці" "Ісламської держави" міста Ракка.