RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Путіна грубо відповіли на заяву США про російську загрозу

Офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков прокоментував заяву командувача Силами спеціальних операцій (ССО) Збройних сил США генерала Реймонда Томаса, який назвав Росію однією з основних загроз.

На думку російського генерала, це є свідченням "зашореності окремих пентагонівських генералів на стереотипи "холодної війни", а також "нерозуміння ними реальних загроз безпеки", передає "Інтерфакс".

"Нас часто запитують, чим офіцери російських СЗГ відрізняються від американських колег. Ми завжди підкреслюємо, що головними якостями російських офіцерів є розум і рішучість. З виступу генерала Томаса неважко зрозуміти, що в Пентагоні вимоги до військовослужбовців СЗГ інші. Якщо не сказати більше. Ймовірно, тому, вони намагаються компенсувати їх яструбиною антиросійською риторикою в кращих традиціях холодної війни", - додав Конашенков.

Нагадаємо, що Томас в американському Конгресі назвав Росію в числі 5 основних загроз США і основного стратегічного противника по всій планеті США. Він сказав, що протистояння "агресивній поведінці" Кремля є для Вашингтона "пріоритетом номер два" після протидії КНДР.

Як повідомляв "Апостроф", директор ФБР Джеймс Комі заявив, що Росія представляє найбільшу загрозу для національної безпеки США серед всіх країн на Землі, враховуючи її наміри і можливості.