RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Терористи IДIЛ атакували Філіппіни: президент ввів військовий стан

Президент Філіппін Родріго Дутерте запровадив воєнний стан на острові Мінданао, де сталися збройні сутички між філіппінськими силовиками і терористами IДIЛ.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Міністр оборони Філіппін повідомив, що в результаті зіткнень загинули двоє солдатів і поліцейський, дванадцять силовиків отримали поранення під час рейду в переважно мусульманському місті Мараві.

На острові Мінданао десятки озброєних людей угруповання Абу Саяф і Мауте, які дали клятви вірності IДIЛ, захопили лікарню, тюрму, також вони спалили католицьку церкву та кілька будинків.

Через атаки ісламістів Дутерте скоротив візит до Росії і скасував зустріч з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, щоб раніше повернутися на Філіппіни. Разом з тим зустріч президента Філіппін з президентом РФ Володимиром Путіним відбудеться.

"Пишуть, що на Філіппінах IДIЛ захопили місто. Ескадрони смерті Дутерте проти воїнів Халіфату Аль-Багдаді. Ееееее", — відзначають в Twitter ВП, публікуючи кілька знімків з Філіппін.

Фото з Twitter ВП

Як повідомляв "Апостроф", ще в січні президент Філіппін Родріго Дутерте висловлював надію, що Росія стане союзником і захисником його держави.