RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Kaspersky співпрацює зі спецслужбами РФ – Bloomberg

Російська компанія в області кібербезпеки Kaspersky Lab має зв'язки з урядом Росії.

Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на співробітників служб безпеки США.

Агентство відзначає, що продуктами Kaspersky користуються близько 400 млн користувачів по всьому світу, але половина з них навіть і не підозрює про це, оскільки не все програмне забезпечення компанії має брендове маркування.

Генеральний директор Kaspersky Lab Євген Касперський назвав заяви про зв'язках компанії зі спецслужбами РФ "необґрунтованими теоріями змови", але журналістам вдалося виявити внутрішню електронну переписку Kaspersky, яка свідчить про більш тісні зв'язки з ФСБ, ніж це публічно заявляється.

Зокрема, пишуть журналісти, Kaspersky Lab розробляла технології безпеки на прохання ФСБ і працювало над спільними проектами, які, на думку генерального директора, були б бентежними, якщо б вони були оприлюднені.

Публічно Kaspersky Lab заявляє, що у компанії відсутні зв'язки з урядами, включаючи російський.

В одному з своїх листів Євген Касперський говорив про розробку деяких активних контрзаходів кіберзахисту, які слід тримати в таємниці. Журналісти відзначають, що фраза "активні заходи" в основному має на увазі під собою атаку на комп'ютери хакерів.

Джерело, знайоме з системою анти-DDoS Kaspersky Lab, говорить, що вона складається з двох частин. Перша - традиційні захисні методи, включаючи перенаправлення шкідливого трафіку на сервери, які можуть шкідливо поглинати його. Друга частина більш незвичайна: Kaspersky надає ФСБ інформацію в реальному часі про місцезнаходження хакерів і відправляє експертів для супроводу ФСБ і російської поліції в рейдах.

Однак підкреслюється, що на даний момент США офіційно не звинувачували Kaspersky Lab у співпраці зі спецслужбами РФ.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно російські хакери зламали комп'ютерні системи американських атомних і енергетичних компаній.