RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

США ввели нові санкції проти РФ через зв'язки з КНДР: опубліковано список

США розширили санкційні списки, включивши в них китайські і російські компанії та діячів, які дозволили КНДР продовжувати свою ракетно-ядерного програму.

Про це повідомляє The Washington Post.

У список внесено десять компаній і шість чоловік. Обмеження призначені для руйнування економічних зв'язків, які дозволили Північній Кореї фінансувати ракетно-ядерну програму, незважаючи на заборонні санкції ООН.

Оновлений список опубліковано на сайті міністерства фінансів США.

Під санкції потрапив генеральний директор "Гефеста" Рубен Кіракосян. Його структура займається оптовою торгівлею металами в первинних формах. Також санкції введені відносно Андрія Сербіна і Михайла Піскліна, який у 2012 році балотувався в законодавчі збори Владивостока від партії "Правое дело". Четвертою росіянкою в списку стала виконавчий директор сінгапурської компанії Velmur Management Ірина Хьюіш, передає "ТАСС".

За даними американського мінфіну, Пісклін і Сербін працювали з сінгапурською компанією Transatlantic Partners, яка також потрапила під санкції і в свою чергу співпрацювала з Velmur Management, купуючи паливо для КНДР.

Читайте також матеріал "Апострофа": Росія дала терористам дуже небезпечну зброю.